Следвайте Гласове в ТелеграмОперната певица Анна Нетребко обяви нови премиери на

...
Следвайте Гласове в ТелеграмОперната певица Анна Нетребко обяви нови премиери на
Коментари Харесай

Руската прима Анна Нетребко обяви завръщането си в Берлинската опера

Следвайте " Гласове " в Телеграм

Оперната певица Анна Нетребко разгласи нови министър председатели на Берлинската държавна опера с нейно присъединяване, които са планувани за септември 2024 година и май 2025 година

Певицата написа за възобновеното съдействие с един от най-старите и най-големи музикални театри в Германия в обществените си мрежи. Оперите " Набуко " и " Трубадур " към този момент се появиха в графика на институцията.

" Две прелестни Вердиеви опери ", написа Анна Нетребко.

Анна Нетребко има съветско и австрийско поданство. Берлинската опера приключва съдействието си с нея през 2022 година През септември 2023 година певицата към този момент се е появила на сцената на Берлинската държавна опера в операта " Макбет " на Верди.

В началото на март 2022 година нюйоркската Метрополитън опера обявяви, че Нетребко няма да взе участие в идни постановки, защото не е изпълнила настояването да отдръпна обществената си поддръжка за Владимир Путин на фона на събитията в Украйна.

Баварската държавна опера прекъсва връзките си с нея по същата причина. През март 2022 година Анна Нетребко осъжда специфичната интервенция на Русия в Украйна.

След това представител на Нетребко съобщи, че певицата е решила да направи пауза в концертната си активност. По-късно Нетребко съобщи в обществените мрежи, че ще възобнови изявите си първо в Европа.

Анна Нетребко приказва за всички тези събития в изявление за вестник Le monde през май 2022 година

Инфо: classicalmusicnews.ru/

 

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР